• Gratis proefles
  • Persoonlijke begeleiding
  • Ervaren trainers

Kickboks training bij Kickboxing Kartal

Home » Kickboksen bij Kickboxing Kartal
karate-2578819_1920

Kickboks training

Wil jij ook gaan starten met kickboksen? En zou je wel willen weten hoe zo’n eerste kickboks training in zijn werk gaat? Hieronder hebben we de belangrijkste elemementen van een kickboks training uitgelegd:

Je begint met een Warming-up Kickboksen is intensief, dus een goede warming-up is belangrijk. Als je gaat kickboksen bestaat de warming-up vaak uit verschillende oefeningen. Denk hierbij aan touwtje springen, push-ups, burpey’s en schaduwboksen.

Dan ga je kickboks combinaties maken

Elke kickboks training ga je combinaties maken. Het leuke hiervan is dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Elke trainer heeft andere voorkeuren en zal per les bepalen welke kickbokstechnieken naar voren gaan komen. Er zijn heel veel eenvoudige technieken, maar ook heel veel moeilijke technieken. Een goede trainer weet deze af te wisselen en af te stemmen op het niveau van de groep.

In een gemiddelde les zullen ongeveer 5 verschillende technieken worden behandeld die je alleen op de zak of met een parter gaat oefenen.

Het kan zijn dat dit wordt uitgebreid met zachtjes sparren om ook aan te voelen wat zo’n combinatie doet met jezelf als je deze ontvangt en uitdeelt.

running_image_03-2
karate-2578819_1920

Fitness oefeningen om een complete workout te bieden

Gedurende de les zullen kickboks technieken worden afgewisseld met fitness oefeningen. Deze oefeningen kunnen ook al in de warming-up voorbij zijn gekomen, maar het liefst varieer je deze. Denk bijvoorbeeld aan lunges of jumping squats. Maar ook bicep curls met gewichten of optrekoefeningen aan een stang.

Het verschil in de oefeningen is belangrijk, omdat je met een kickboks training vooral conditie en spierconditie traint, terwijl je met krachtoefeningen ook echt je spiermassa traint. Je hebt beide nodig om een goede kickboksprestatie te leveren.

Kickboksen op de bokszak & Cooling down 

Het meest conditionele stuk van een les is het zakgedeelte. Hierbij ga je meerdere rondes vrij kickboksen op de zak. Je kan dan alles dat je hebt geleerd toepassen. Op de zak kan je zo hard en zoveel slaan als je wilt en je zult merken dat dit na verloop van tijd extreem moeilijk is om op een hoog tempo vol te houden.

Cooling down

Na de training kom je tot rust, sluit je de ogen en focus je op de ademhaling. Je gaat rekken en strekken en vaak is er een feedbackmoment voor de trainer van de les. Je groet elkaar af en gaat naar huis!

running_image_03-2

Voordelen van kickboksen (in Culemborg natuurlijk)

N

Energieboost

N

Conditieverbetering

N

Verbetering explosiviteit

N

Ervaar meer zelfvertrouwen

N

Verbetering incasseringsvermogen

N

Meer doorzettingsvermogen

N

Je valt snel af

N

Kracht neem toe

N

Beter doorbloede spieren