• Gratis proefles
  • Persoonlijke begeleiding
  • Ervaren trainers

Aanbod

Home » Aanbod

Openingstijden

Kickboxing Kartal Culemborg:

Maandag tot vrijdag: 9:00 – 12:00
Maandag tot vrijdag: 17:00 – 21:00
(Tussen 12.00 en 17.00 uur alleen op afspraak)

Zaterdag: 9:30 – 12:30
Zondag: 9:30 – 12:30

Voor locatie Amerongen:

Maandag en donderdag: 19:00 – 20:00

Voor locatie Leerdam:

Donderdag: 19:00 – 20:00

Kickboksen

De filosofie en leer van het kickboksen is gelijk aan die van andere vechtkunsten. Het doel is leren succesvol te vechten en buiten de ring zelfbeheersing te tonen en uw vaardigheden niet buiten de ring te gebruiken, tenzij u hiertoe gedwongen wordt en uit zelfverdediging handelt. Het is de taak van uw trainer om u technieken te leren waarmee je jezelf kunt verdedigen en beschermen tegen een tegenstander in de ring of op straat. Het doel van een leraar is om zijn leerlingen de ‘strijdersmentaliteit’ bij te brengen: dapper, moedig en onbevreesd zijn. Hij moet deze geestelijke kenmerken langzaam in de geest van zijn leerlingen inprenten om hen voor te bereiden op gevechtssituaties in en buiten de ring.

Kickboksen is enorm praktisch en doeltreffend. Je kunt het geleerde meteen toepassen, zelfs al na een les. Langzamerhand leer je hoe je hoekt en opstoten maakt. Je leert lage trappen, elleboog- en kniestoten: harde en nuttige technieken. Je raakt bekend met worpen. Deze technieken, die beginners leren, worden ook door profvechters gebruikt. Er zijn geen geheimen in het kickboksen: het is een vechtkunst waarmee je dodelijk letsel kunt toebrengen. Alle technieken zijn uitgeprobeerd en heel effectief gebleken in echte gevechtssituaties. Je hoeft geen profkickbokser of wereldkampioen te worden om een goede kickbokser te worden. Je kunt in uw eigen tempo trainen en op uw eigen niveau; ook dan zul je in korte tijd in staat zijn om je te verdedigen als je wordt aangevallen. Bij een aanval is een vechtersgeest of ‘killerinstinct’ nodig om te overleven, want criminelen houden zich niet aan regels.

Hoewel kickboksen je nuttige zelfverdedigingstechnieken leert en je sterker en leniger maakt, zouden alleen ervaren beoefenaars van de sport moeten proberen te verdedigen tegen gewapende aanvallers. Ontwikkel deze kenmerken, stop ze in je hart en geest en je zult een vechter worden die onder alle omstandigheden moeilijk te verslaan is.

Functionele Training

B-Fit is alles wat jij nodig hebt om je in het dagelijkse leven weer fit en energiek te gaan voelen. Gedurende de functionele trainingen wordt er gebruik gemaakt van voor het lichaam realistische bewegingen. Deze keer bepaald het apparaat in de sportschool eens niet welke bewegingen je gaat maken, voor de verandering bepaal je het eens helemaal zelf. Net als in het echte leven heb je bij B-Fit de volledige bewegingsvrijheid en wordt al het werk door je spieren uitgevoerd. Hierdoor worden er spieren in het lichaam geactiveerd die bij het gebruik van conventionele fitnessapparatuur niet worden gebruikt. Bij B-Fit maken wij gebruik van een aantal essentiële elementen om resultaat gericht te kunnen sporten, deze elementen zijn in iedere training terug te vinden. Hier onder staan de drie hoofdelementen van iedere training:

  • intervaltraining HIT (conditie)
  • Spieruithoudingsvermogen (kracht)
  • Core-stabiliteits training (buik en rug)

Wij zorgen iedere week voor breed en afwisselend scala aan workouts voor het hele lichaam, waarbij je constant gemotiveerd wordt om het maximale uit jezelf te halen. Dit gebeurt altijd met behulp van de bovenstaande trainingselementen om resultaat te garanderen.

Bokszaktraining

Trainen op de bokszak is onlosmakelijk verbonden met krijgskunsten, al wordt hij ook in heel wat andere sporten (zoals spiertraining) gebruikt. Deze trainingsvorm heeft tal van heilzame effecten en is populair bij heel wat sporters. Een bokszak helpt je om de spieren te verstrakken, de slagkracht te verhogen, meer weerstand en uithouding te kweken, stoom af te blazen en doeltreffend te cardiotrainen.

Prive Training

Kickbox Kartal beschikt over zeer ervaren trainers in zijn of haar gebied. Gedurende de Prive lessen worden er doelen opgesteld en word je persoonlijk begeleid om deze te behalen.

Wij bieden hiervoor uitgebreide mogelijkheden, vraag voor meer informatie.

Bootcamp

Bootcamp is in groepsverband sporten onder begeleiding van een trainer. Wil je fit, sterk, soepel, strak worden en lekker in beweging zijn? Dan is indoor bootcamp echt iets voor jou! Onze trainingen bestaan o.a. uit: hardlopen, intervaltraining en fitnessoefeningen met en zonder gewichten. Door de afwisseling van rust en hoge intensiteit verbrand je meer vet en wordt je conditie aantoonbaar sneller verbeterd. Doordat wij onze bootcamp lessen binnen aanbieden kunnen we ons programma dagelijks vernieuwen en het uitdagend houden.

Powerliften

Bij B-fit werken we niet met apparaten omdat die je in geïsoleerde, kunstmatige bewegingen dwingen. We gebruiken juist functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken is. De natuurlijke bewegingen die we maken in het dagelijks leven zoals zitten, lopen, rennen, tillen, duwen, trekken etc. zijn de bewegingen die tijdens de oefeningen terugkomen in de training.

Powerliften is een fitness- en krachtsdiscipline die zich op drie belangrijke fitnessoefeningen richt: de squat, de bench press en de deadlift. Het doel is om met deze oefeningen een zo groot mogelijk gewicht te verplaatsen – uiteraard met de juiste techniek bij de uitvoering. Je training richt zich dus echt specifiek op het vergroten van je spierkracht, en minder op bijvoorbeeld het kweken van spiermassa.

Thaiboksen

Muay Thai oftewel het Thai-boksen. Muay Thai is een echte volkssport in Thailand en wordt daar al eeuwenlang beoefend. In de jaren zestig ontstond vanuit Europa en Amerika steeds meer belangstelling voor het Muay-Thai boksen. Bij de beoefening in het Westen werden bepaalde technieken van het Thai-boksen echter weggelaten. Ook de rituelen eromheen werden niet overgenomen en men noemde de sport Kickboksen. De naam geeft aan dat het verwant is aan boksen, maar met toevoeging van traptechnieken (Kicks).

Vechten met de ellebogen en knieën is, in tegenstelling tot bij Muay Thai, niet toegestaan bij kickboksen.